Tombola

Tombola

Op het Champagnefestival in Bredene wordt er een tombola en ontbijt georganiseerd ten voordele van de minder bedeelden.  De vrijwilligers steken dan ook gedurende enkele weken de handen uit de mouwen om prijzen op te halen bij de milde schenkers.

Danick Minne staat voor een correct, rechtvaardig en menselijk beleid.

Voor Danick Minne is Oostende én politiek een groot stuk van zijn leven. In 1988 stapte Danick op 31 jarige leeftijd in de politiek. “Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat mijn voorkeur uitging naar het sociaal beleid van onze stad. Ik wil mij inzetten voor de armen en de zwakkeren, de rijken en de sterken zullen hun plan zelf wel trekken. Ook al was ik rechtstreeks verkozen in de gemeenteraad, ik zette steeds de stap naar het OCMW waar ik vandaag ondervoorzitter ben. De integratie van beide niveaus vind ik een goeie zaak. Het laat gemeenten toe om efficiënter te werken. De middelen die vrij komen kunnen terugvloeien naar mensen die het echt nodig hebben. Onder deze beweging wil ik mijn schouders zetten”, aldus Danick.

“Ik sta voor een correct, rechtvaardig en menselijk beleid. Mensen die hulp nodig hebben moeten we ondersteunen. Maar we moeten net zozeer activeren, klaar maken voor de arbeidsmarkt en taalvaardig maken.  Zijn sociaal engagement vinden we ook terug in het fonds Danick Minne. Samen met een pak vrijwilligers zet hij zich in voor kinderen die het moeilijk hebben. Benefietnamiddagen, kledijinzamelingen, … niets is Danick te veel. “Die blije gezichten bij activiteiten, daar doe ik het voor”, motiveert Danick zijn inzet.

Ook de partij ligt Danick Minne aan het hart. In 1989 werd hij ondervoorzitter van de toenmalige PVV. Tussen 2000 en 2011 stond hij aan het roer van de partij. In 1994 werd Danick OCMW-raadslid. Op vandaag is hij regio-voorzitter van de partij. “Open Vld is als een kind. Ik ga ervoor door het vuur”, stelt Danick.

Danick Minne is leerkracht van opleiding maar is al geruime tijd actief bij KVO. Hij is sales manager van de voetbalploeg. Danick is de trotse papa van twee dochters en een zoon en de opa twee fantastische kleinkinderen. “Mijn partner steunt me 100% waardoor ik na 30 jaar samen met ons team onder leiding van Bart Tommelein meer energie heb dan ooit tevoren”, besluit Danick Minne.

Champagnefestival Nieuwpoort vindt plaats op 14 – 15 – 16 december 2018!