• Standhouders

  • Foie gras Handsaeme

  • Les saveurs d’ Antan
   Kaas, tapenades en olijven

  • J.Hin 16
   Een nieuw artisanaal en West-Vlaams topproduct met 16 kruiden!  Een topper van formaat

  • Vishandel Luc
   oesters, sushi en gerookt lekkernijen

  • L&R Health & Beauty – IELIVE of lees ‘HerLeef’!

   We zoeken meer levenskwaliteit. Toch? Kwaliteit voor minder geld. Ook! Méér kwaliteit voor minder geld? Wij bieden het.  Schoonheid en gezondheid van tanden tot tenen. Inwendig en uitwendig. Made in Germany bovendien. Met ruilgarantie.  ALOE VERA. Make up. Parfum. Verzorging. Zeitgard ANTI-AGE management. NATUUR-lijk gezonder. AFSLANKEN. Persoonlijk advies. Workshops. Individuele afspraken.  Voor particulieren én zelfstandigen! WELKOM 
   *Rie Nijs – 0489 174818*

  • Mobi.technics : Oostende


  • Rachelle Roo – www.rachelleroo.com   • Patrick Ramon – Selfmade Kunstschilder

   Een blik in zijn kunstenaarsziel!
   Drie jaar was Ramont toen zijn ouders naar Oostende verhuisden. Die nabijheid van de zee zou zijn leven en later zijn werk voorgoed bepalen.
   De zee, de staketsels, het strand en de duinen werden zijn speelbiotoop. Ravotten, vissen, roekeloos zwemmen tussen Oost- en Weststaketsel vulden de dagen van zijn gelukkige jongensjaren. En tekenen, ook toen al. Die drang om met papier en potlood natuurimpressies vast te leggen, is niet uit Ramonts geheugen te wissen.  In het middelbaar onderwijs kreeg hij les van beeldhouwer Hubert Minnebo. Als leraar plastische opvoeding leerde Minnebo hem vooral ‘kijken’. Een absolute voorwaarde om een kunstschilder te worden.  Met de volle zee werd hij vertrouwd als matroos bij de Belgische Zeemacht. Hij vaarde langs de kusten van Europa, door de Straat van Gibraltar. Nieuwe beelden op het netvlies, nieuwe bronnen van inspiratie. Vooral de Normandische en Bretoense kust zullen hem blijven boeien.  Ramont schildert echter niet zomaar knappe haven- en zeezichten. Zijn doeken laten achter de natuurtaferelen méér vermoeden. Vaak wijzen de weergave van het licht en het kleurenpalet op een vreemde magie achter de werkelijkheid. Ramont is ook gebiologeerd door mysteries uit oeroude tijden. Zijn vuilgroene bemoste strandkeien roepen de megalieten van Stonehenge op of de menhirs uit Bretagne. Zijn lichtpartijen op het canvas zuigen je mee naar een andere dimensie.  Ook de mysterieuze diepten van de submarine wereld hebben Ramont geïnspireerd. In zijn duikersverleden trok hij naar verre exotische plekken om de fauna en de flora deep down te exploreren.  De menselijke figuur is meestal afwezig in Ramonts werk. In zijn visie tast de mens de natuur aan: hij bezoedelt en breekt af. Zijn eigen natuurbeleving is een solitaire ervaring. 
   Zijn grote meesters zijn Rembrandt en Vermeer. In hun werk bewondert hij de magistrale weergave van het licht. Ook de kleurenpracht van Van Gogh vindt hij onevenaarbaar.  Ramont is een kunstenaar die van binnenuit gedreven wordt, vanuit zijn ziel.

NIEUW : Champagnefestival in Brugge : HOTEL WEINEBRUGGE 29/30 november en 1 december 2019